Kapec Latvija ta nenotiek?

Author Comments: 87
Nu skaidrs, mums ir par daudz krievu un par daudz veikalu! :roll:
2008-07-24 19:56:32
ja veikalos visiem būtu brīvi jāpārvalda latviešu valoda, tad tajā kurā es strādāju, no 200 vajadzīgajiem darbiniekiem paliktu kādi 15. un tā nav Maxima.
2008-07-24 18:46:49
Mezgls..izskatās tev vienkārši ir problēmas saprast par ko īsti te tā sāpe bij\'. :hit: :coffee:
2008-07-24 16:52:22
Nu laikam nav jau negatīva nostādne pret valodu kā tādu,bet pret tiem cilvēkiem,kas negrib runāt latviski.
Aizbrauksi vienalga uz kādu valsti grib viņi taču runā savā valodā,un kur ir ekskursijas pat cenšas kādu vārdu arī pateikt pa latviski.Man tāds pārsteigums bija Saremā.
2008-07-24 09:06:51
Tēmas aizsācējs nostāda problēmu pilnīgā profānu līmenī - viņš uzbrūk krievu valodai.

Valoda, pimāmkārtām, ir kultūras nesējs, šinī gadījumā krievu kultūras nesējs. Krievu kultūra ir viena no lielajām Eiropas kultūrām, to, domāju, neviens neapstrīdēs. Mākot krievu valodu, mēs varam lasīt orģinālvalodā Puškinu, Jeseņinu, Jerofejevu, Peļevinu utt. Turklāt varam arī tuvāk izprast Austrumromas dzīves un domāšanas veidu. Viss augstāk uzskaitītais ir tikai un vienīgi ieguvums jebkuram cilvēkam.

Ja ir iebildumi pret Krievijas valsti, tās politiku un vēsturiskajiem pārinodarījumiem, tad protestus arī ir jāvērš pret Krievijas valsti un tās pārvaldes sistēmu.

2008-07-24 06:47:53
Надо принять закон, по которому на портале seksam.lv можно будет использовать только латышский язык.
Да и ebay.com пора тоже подмять
2008-07-24 06:31:08
Macijos krievu valodu no 2.klases..Taja laika loti nepatika to darit..Bet viss dziivee noder 8) ,esmu arzemees pat tulkojusi no krievu val.uz anglu kada kurorta,kur krievi pat nemaceja noskaidrot,kur atrodas vinu istabas un ko pasniedz vakarinas.Vini bija nelaimigi...Princips\"es to nemacisos\" iegriezis tikai pasam. :?
Jo vairak zini,jo labak :)
Vienigais,kas kaitina tiesam ir pardevejas veikalos,kas runa un \"tipa\" saprot tikai krieviski.Ja dzivo LV,ari valoda ir jazin.Un krievu val.- pec izveles un principiem :lol:
2008-07-23 22:21:03
labs statistikas resurs: http://www.latvia.ie/lv/latvia/integracija/integracijas-politikacopy/?print=on
2008-07-23 22:09:40
Nu.. karamell.. parēķini, kopumā ir 1 857 508 Latvijas Republikas pilsoņi, kuriem ir tiesības strādāt Eiropas Savienībā... (nepilsoņiem šis prieciņš ir liegts).. kas faktiski nozīmē, ka šobrīd Latvijā atrodas par 371 tūkstošiem mazāk.. kādas četras tukšas Liepājas! :idiots:
2008-07-23 21:57:33
blah ir savi avoti.
2008-07-23 21:50:02
karamell, kur smēlies tik precīzu statistiku? :shock:
2008-07-23 21:48:04
Man liekas, ka te lielai daļai jūk divas atšķirīgas lietas, respektīvi, mācēt krievu valodu un izmantot tad kad tev to vajag, vai piespiedu kārtā esi spiests mācīties un runāt svešā valodā, lai pateiktu, taksistam, uz kurieni tevi vajag aizvest. Piedodiet un atvainojiet visiem krievu subkultūras cienītajiem, visiem tā krievu valodu nav nepieciešamas zināt, ja kāds zina angļu, vācu un vēl spāņu, un ar to viņam pilnībā pietiek. Es tomēr uzskatu, ka Satversmē skaidri un gaiši ir ierakstīts, ka valsts valoda Latvijā ir latviešu un jebkuram latvietim, kaut vai sabiedriskajā sektorā, ir tiesības sazināties latviski. Man pašam ar krievu valodu nav problēmu un tas, kas es katram zābakam neizdabāju, tās valodas zināšanas neietekmē.
2008-07-23 21:46:48
Ziniet bez tās krievu valodas nekur.Man paziņa gāja pieteikties stjuartēs-angļu valoda perfekti,vācu arī labi bet krievu -nekā.Tā arī izlidoja,netika.
Bet mūsu valstī jau tik Gaismas pili būvēt!Diez ko ta darīs kad neviens latvietis šajā valstī vairs nebūs?Kam to pili rādīs?????Latviju pamet katrs 5 latvietis-tāda diemžēl ir statistika........ :(
2008-07-23 21:38:34
fig tev polis runās krieviski....tris reizes biju Polijā...nereizi neatbildēja...purpina tik pa savam.... :lol:
2008-07-23 21:29:19
nu janks, aizbrauksi vienreiz uz krieviju un kada valoda tad runasi????:reeka:
2008-07-17 15:11:24
te jau ir kas vienkarsi grib runat latviski un kas negrib bet zinat krievu valodu tas vajag ja tu brauci uz arzemem lietuva ,polija,cehija,slovenija visur var iztikt ar krievu valodu :wink:
2008-07-17 14:20:47
:reeka: :reeka: :reeka: Ak dievs... šitā jau var nojūgties, ka zini, katra veselības karti :D
2008-07-17 12:29:06
Nu nav jau tik maza, taču vairāk vai mazāk sabiedriskājās iestādēs strādājošos tu vienkārši zini... Tas bankā, tas veikal, tās VID, tās tur... Un tad es esju pa pilsētu un skatos... O, sitai bija 2 aborti, šitam mugura sāp, šitam prostata...
2008-07-17 12:26:47
Jelgava maza pilsēta !? Nu nemaz tik maza nav ;)
2008-07-17 12:24:21
Man ar krievu valodu draudzīgas attiecības, runāju tekoši bez problēmām. Darbam nepieciešams. Varu arī rakstīt. Mani tikai reizēm kaitina, kad atnāk tādi jaunēkli un saliekt rokas krustām un speciāli izliekas, ka ne sūda nesaprot latviski. Jelgava ir maza pilsēta, visi bvisu zin... Atnāk man dūda ap 40, kas sēž VID un runā ar mani krieviski (kad es sniedzu viņai savu deklarāciju, runāja tak latviski un bez akcenta) u n vēl izliekas, ka latviski nerubī. Cita lieta, ka tante ap 80 netrubī. Bet tas tā. Īsāk sakot... valsts valodas nezināšana ir necieņa pret valsti, kurā tu dzīvo.
2008-07-17 12:23:05